Följ Åtvidabergs Ridklubb Hemsida Facebook

Åtvidabergs Ridklubb

Lärorika ridläger med många roliga aktiviteter i en trivsam modern miljö!

Åtvidabergs Ridklubb erbjuder ridläger för alla ryttare med eller utan egen häst. Hit kommer varje år ca 100 barn, ungdomar och vuxna, från hela landet, för att spendera sitt sommarlov tillsammans med oss och våra hästar.

Vi erbjuder:

 

  •  Dagridläger

För dig med eller utan egen häst. 8-16 varje dag med två ridpass/dag samt häst- och ridlära. Mellanmål och lunch ingår. Nivå: märke 1 till märke 5.

 

  •  Övernattningsläger

För dig med eller utan egen häst. Du sover i vårt nyrenoverade lägerhus tillsammans med dina lägerkompisar. Två pass ridning/ dag samt häst- och ridlära. Frukost, lunch, middag, nattmacka samt mellanmål ingår. Nivå: märke 2 till märke 5

 

  • Knatteläger

För nyfikna barn från 5 år, kl. 9-12. Inga förkunskaper krävs. Ett pass ridning/ dag, häst- och ridlära samt pyssel, lek och mys. Mellanmål ingår.

 

  •  Förälder- och barnridläger

Följ med ditt barn på ridläger! Ett övernattningsläger för er som är flera hästintresserade i familjen. Passar även föräldrar som är nybörjare men som vill lära sig grunderna för att bli delaktiga i barnets intresse. Frukost, lunch, middag samt mellanmål ingår.

 

  • Kvällsläger Vuxen

För dig med eller utan egen häst som vill rida mer intensivt under en vecka. Ett pass om dagen som avslutas med fika.

 

Passa på!

Anmäl dig innan 30/4 och få rabatt enligt följande:

Övernattningsläger 300 kr, Dagridläger 200 kr, Vuxenläger, Knatteläger och förälder/barnläger 100 kr

Rabatten dras självständigt av på slutbetalningen, ej på anmälningsavgiften.

 

Åtvidabergs Ridklubb är en ideell förening med ca 250 medlemmar och anläggningen, Vrånghult, är belägen strax utanför Åtvidaberg.

Stallet har plats för 39 hästar och av dem ägs ca hälften av ridklubben.

Runt om anläggningen finns fantastisk natur att rida i med härliga galoppsträckor och bra klätterbackar. Här finns tre stora ridbanor, två stycken 20*60 m och en 60*100 m. Här finns också två ridhus ett 22*60 m och ett 17*36 m.

Åtvidabergs Ridklubb har hästar och ponnyer i olika storlekar, modeller och utbildningsnivåer. Det viktigaste, anser vi, med en bra ridskolehäst/- ponny är att den är snäll, sund och positiv till arbete.

Åtvidabergs Ridklubb ligger inom cykelavstånd till flera olika sjöar och har en mindre pool på anläggningen för härlig avsvalkning mellan ridpassen.

Åtvidabergs Ridklubb har välutbildade ridlärare som alla har utbildning efter Svenska Ridsportförbundets normer och våra lägerledare är utbildade ungdomsledare via Östergötlands Ridsportförbund.

Åtvidabergs Ridklubbs ridläger är auktoriserat av Sveriges Ridlägers Riksförbund.

Åtvidabergs ridklubb innehar Svenska Ridsportförbundets skyltar, ”Anläggning” samt ”Kvalitetsmärkt Ridskola”.

Åtvidabergs Ridklubb är självklart ansluten till Svenska Ridsportförbundet.

 

Information Ridläger

o    Hästar

Vi har snälla, positiva hästar från A-ponny till stor häst som är vana att gå i verksamhet och som även är ute och tävlar i både hoppning och dressyr under hösten och våren.

 

o    Egen häst

Egen häst eller ponny kan tas med utan extra kostnad till alla våra läger. Detta meddelas då i god tid före lägrets början(ca 2 mån). Vid lägerstart skall du lämna in hästägarförsäkran som visar att hästen är fullt frisk. Hästägaren står själv för foder och spån vilket kan i mån av tillgång köpas på plats. Om hästen blir sjuk/ skadad före lägret kan häst lånas i mån av lediga hästar.

 

o    Mat

Se på respektive läger vilka måltider som ingår. Mellanmål, frukt och nattmacka serveras mellan måltiderna. Mindre kiosk med godis, chips, glass och läsk finns på plats och hålls öppen av lägerledarna när deltagarna önskar.

 

o    Nivåindelning

Deltagarna delas in i grupper efter SvRF’s ryttarmärken. Är du osäker på nivå, välkommen att kontakta oss! Deltagarna rider i grupper om ca 8 st, undantaget träningslägret som är ca 6 st. Märkesbeskrivning finns även på SvRF’s hemsida.

 

o    Ridpass

På alla läger (förutom träningslägret) varvas ridning på ridbanan i dressyr och hoppning med uteritter, gymkhana, WE, sitsträning, körning mm.

 

o    Försäkringar

Åtvidabergs Ridklubb har ansvarsförsäkring. Alla deltagare blir medlemmar och är därigenom olycksfallsförsäkrade.

 

o    Avslutning

På de längre ridläger bjuds släkt och vänner in till gemensam avslutning med uppvisning och fika.

 

Läs mer på vår hemsida www.ark-ridklubb.com eller maila

ridskolan@ark-ridklubb.com 

 

VARMT VÄLKOMNA!

Uppgifter

Åtvidabergs Ridklubb

Adress:
Vrånghult Västergård 59794 Åtvidaberg

Telefon:

Mobil:

Fax:

E-post:
ridskolan@ark-ridklubb.com

Hemsida:
http://www.ark-ridklubb.com

Arrangör:
Åtvidabergs Ridklubb

Ridlägeransvarig: