Bed & Breakfast

Natt och Dag B&B och Akka Ridcenter på Lindbo gård är vackert beläget i böljande skånskt landskap, ca 4 km söder om Skurup och ca 4 mil sydost om Malmö. Havet som finns inom synhåll ligger bara ca 9 km och 10 min söder om oss.
Detta är Nils Holgerssons riktiga hemtrakter! 

Boendet ligger i vackra omgivningar nära havet med bra badstränder. Det finns också möjlighet att få rida någon av dem 30 hästar och ponnier som finns på gården.
Frukost ingår. Lakan och handdukar ingår.
Rökning är självklart förbjuden inomhus och inga medtagna husdjur är tillåtna.
Närliggande parkering finns.  Egen ingång samt egen toalett och dusch. Kylskåp, micro och grill  finns.  På gården finns även alternativa boendemöjligheter.

Cafeteria med komplett kök och plats för ca 25 personer. 

Ankomst mellan kl. 16.00 - 22.00.
Avfärd före kl. 10.00

Priser per rum och natt;
Dubbelrum med gemensam dusch/WC - 600Svkr 
Enkelrum 350Svkr.
Förskottsbetalning vid ankomst. 

OBS! Vi tar ej betalkort.

Följande citat är taget ur Selma Lagerlöf bok om Nils Holgerssons resa från V. Vemmenhög.

  Gåsen "Akka" förde vildgässen vidare mot söder till den stora skånska slätten. Den låg där med breda åkrar, men betfält, där betplockarna gingo fram i långa rader, med låga, vitlimmade, kringbyggda gårdar, men otaliga små vita kyrkor, men fula, gråa sockerfabriker, med småstadslika köpingar omkring järnvägsstationerna. Där lågo torvmossar med långa rader av torvhögar, stenkolsgruvor med svarta kolhögar, vägarna löpte fram mellan alléer av klippta pilar, järnvägarna korsade varandra och bildade ett tätt när över slätten. Små bakomkransade slättsjöar blänkte fram här och där, prydda med var sin präktiga herrgård.

"Se nu ner! Titta väl efter!" ropade förargåsen. "Så här ser det ut i utlandet ifrån Östersjöns kust ända till de höga bergen, och längre än till dem har vi aldrig farit."

När gässlingarna hade sett slätten, for vildgässen till Öresundskusten. Sanka ängar sjönko sakta mot vattnet, och långa vallar av svartnad tång lågo uppvräkta på stränderna. På somliga ställen funnos höga strandvallar och på andra flygsandsfält, där sanden låg uppkastad i bankar och kullar. Fiskelägena reste sig på stranden med en lång rad likabyggda och likastora små tegelhus, men en liten fyr ute på vågbrytaren och bruna när hängande på torkplatsen.

"Se nu ner! Titta väl efter!" sade Akka. "Så här det det ut vid utlandets kuster."

Till sist for förargåsen också till ett par av städerna. De lågo med massor av smala fabriksskorstenar, men djupa gator mellan med hamnar fulla av fartyg, men gamla fästningsverk och slott med ålerdomliga kyrkor.

"Så här ser utlandets städer ut, fast de är mycket större," sade förargåsen. "Men dessa kan väl växa, de som ni."

Sedan Akka hade farit omkring på detta sätt, slog hon ner i en mosse i Vemmenhögs härad. Och pojken kunde inte låta bli att tro, att hon den dagen hade rest fram över Skåne för att visa honom, att han hade ett land, som gott kunde mäta sig med vilket som helst ute i världen. Men det hade hon inte behövt. Pojken tänkte inte på om landet var rikt eller fattigt. Allt sedan han hade sett den första pilvallen och det första korsvirkeshuset, värkte hans hjärta av hemlängtan

Uppgifter

Bed & Breakfast

Adress:
Lindbo Gård 274 93 SKURUP

Telefon:
0708145800
0708145800

Mobil:
0708-14 58 00

Fax:

E-post:
info@akkaridcenter.se

Hemsida:
www.akkaridcenter.se

Arrangör:
Akka Ridcenter AB

Ridlägeransvarig:
Lena Natt och Dag