Ridlägerprospekt 2019

Nybörjare, van, erfaren; barn, ungdomar, vuxna, tjejer, grabbar, damer och män. ALLA är lika välkomna!!!

 • Våra ridläger passar dig som uppskattar en upplevelse fylld av hästar, hästskötsel, lukten av hästar och få en känsla av hur det känns att ha en egen häst.
  Vi erbjuder Dig; nybörjare eller rutinerad, barn, ungdom eller vuxen samt ridande förälder med ridande barn, ridläger och lektioner av engagerad och välutbildad personal.
  All undervisning sker utifrån kunskap och önskemål i olika grupper! Vi är ambitiösa och inställda på att lära ut; allt Du bör veta om hästar, hur de ska skötas och varför. 

 • Vår ridlärare; Lena Natt och Dag är Strömsholmsutbildad, Diplomerad Ridinstruktör SRL-II. Stilhoppningsdomare, Auktoriserad C-tränare i hoppning & dressyr och Diplomerad Hästskötare. Lena har i många år tävlar hoppning och dressyr på Msv-nivå och har självklart själv utbildat sina tävlingshästar. Lena är en fena på att drilla elever, älskar sitt jobb och är känd för sitt engagemang och glada humör! Hos oss på Lindbo gård "åker man inte" häst - utan;
 • Vi lär ut bra ridning!
  Läs Lenas filosofi sist i prospektet! 

 • Stallet är hästarnas hem och eftersom vi vill att dem trivs pratar vi lågt (skriker aldrig) och går lugnt (springer aldrig)! Hästar är känsliga mot damm och därför står alla ytterdörrar öppna och vi sopar aldrig gången när hästarna är inomhus.
  I sadelkammaren bakom svängdörren finns säkerhetsinformation och instruktion om hur man sadlar, tränsar mm
    
 • Vi har lärorik och kul teori dels i paddocken tillsammans med hästarna, både till fots eller till häst och dels utan hästar. Under lägertiden har Du en eller flera hästar som Du sköter själv och som Du får pyssla, fläta och rykta hur mycket Du vill! Alla våra hästar är födda här på Lindbo gård och är framavlade på utvalda individer för att passa in i verksamheten. Både hästar och ponnyer håller god kvalitet, är utbildade av vår personal och kan både hoppning och dressyr. Flera av hästarna har dessutom bra gång - 8-mässiga! Lena är mån om hästarna och betonar vikten av att alla hästar rids på rätt sätt. Lenas motto är samma som Jens Fredricsson; - "Rätt form är en produkt av rätt ridning"!
  Hästarna är Lenas arbetskamrater och alla ingår i ett team. Lena är amatörtränare i galopp och utbildad proffstränare av Svensk Galopp. Lena har haft mer än 100 segrar som galopptränare! Här bor både arabiska och engelska fullblodshästar i galoppträning, som erfarna ryttare kan prova! Vi brukar åka in till Jägersro där Du förhoppningsvis får tillfälle att rida Plastic Wonder! Vi får varje år föl som Du kan få klappa!

  Har Du egen häst? Den kan du få ta med efter överenskommelse.

 • På fritiden ägnar vi oss åt olika aktiviteter. Beachvollyboll, Gymkhana, Frågesport om hästar, Fångarna på Lindbo, Fruktsallad, Taktleken, Knuten och Tarzan är några av våra populära lekar!
  Fina dagar kan man åka och bada i havet i Skateholm (ca 9 km söderut) på långgrund strand med vit sand och sjö gräs. Ibland badar vi i vattenspridaren! Lena är jättebra på att berätta spännande historier om sina hästar.

 • Du bor antingen på boningshusets ovanvåning i mysiga fyrbäddsrum eller i någon av sovkojorna eller i charmiga ”Flygeln”; i tvåbäddsrum med gammeldags bjälkar och lågt och mysigt i tak. Lunch och middag serveras på innergården på vår uteservering; "Skuggan". Här äter vi också frukost och fikar. På eftermiddagen kan du handla godis och glass i vår lilla gårdskiosk!
  Någon kväll grillar vi i solnedgången!

 • Du rider första dagen ett lite längre pass för att lära känna ”din” häst. Övriga dagar rider Du två pass – hoppning, dressyr, markarbete, gymkhana eller på "Plastic Wonder" och ibland rider vi ut.

 • I stallet bor dvärgsilkestupparna; Prins Charles och Pongo och ett gäng dvärgsilkeshönor som är fluffiga, tama och gärna sitter i knät för att bli klappade. Alla ägg som serveras är självklart egentillverkade.

 • Lena har 3 kastrerade hankatter som är födda på Lindbo; Flax, Lucifer och Zimba och en snäll dalmatiner tik; Lina, barnvänlig och älskar att leka agility.

 • Vi har 2 åsnor;Disa och Olga som går att rida och köra. Och ett årsföl; IOR!
Plastic Wonder finns på Jägersro.

Plastic Wonder finns på Jägersro.

På midsommarlägret gör vi kransar.

På midsommarlägret gör vi kransar.

Ett läger ägnas speciellt åt galopphästintresserade och då får Du rida något pass i en riktig träningssadel, med gummityglar och irländsk martingal. Sista dagen avslutas med en uppvisning! Något läger är hoppinriktat och då kanske det blir hoppning eller caprilli på avslutningen! Alla ridlägerdeltagare får rosett!
Efter avslutningen finns det kaffeförsäljning. 

 

 • Studiebesök kan ordnas efter önskemål t.ex. till Flyinge hingstdepå eller Jägersro trav & galoppbana.
  Falsterboveckan åker vi självklart till Falsterbo Horse Show och den dagen rider vi bara ett långt pass på förmiddagen!
   
 • Du kan boka dig On-line. I Din anmälan talar Du om hur mycket Du har ridit tidigare, för att Du ska hamna i en passande grupp. Skriv om Du har något speciellt önskemål! Ring gärna och preliminärboka så håller vi en plats. Barn under 6 år eller med funktionshinder skall medföljas av förälder eller vårdnadshavare som även hjälper till under ridpassen. Som förälder ansvarar Du för att Ditt barn har olycksfallsförsäkring. Det gäller även Dig som Vuxen ryttare.

 

Akka Ridcenter är beläget i böljande skånskt landskap på Lindbo gård, ca 4 km söder om Skurup och ca 4 mil sydost om Malmö. Vi har ett ridhus med internationella mått, en dressyrpaddock - 20 * 60m, en utebana - 30 * 65m. Vi har välutbildade hästar och ponnyer av god kvalitet. Vi har även arabiska och engelska fullblod i galoppträning samt uppfödning i liten skala. Här bor ca 30 hästar. Vår anläggning är enligt Svenska Ridsportförbundets rekommendationer RÖKFRI med rökruta! Korpförening Akka Motion, som står för kringaktiviteterna här på Lindbo har också en Anti Dant policy mot Doping, Alkohol, Narkotika, Tobak.
Hästarna är självklart fria från Doping.

EXEMPEL PÅ HUR EN DAG KAN SE UT

07.45 Fodring och intag av hästar ifrån betet
08.00 Frukost 
09.00 Stalltjänst o hästvård bl.a. ryktning, ridning och avspolning av svettiga hästar
12.30 Lunch och därefter fria aktiviteter (egen tid för att läsa eller ringa mamma…)
14.00 Teori eller annan aktivitet t.ex. märkestagning eller lekar.
15.30 Fika
16.30 Ridning / Hästvård och skötsel av mundering
19.00 Utsläpp av hästar på betet. Middag. Därefter fria aktiviteter…

 

   Barn upp till 16 år Vuxna   Anmälningsavgift ingår i totalpriset
Weekend   2 195:-  2 595:-  995:-
 4 dagars  2 895:-  3 395:-  995:-
 7 dagars  4 695 :  5 595:- Barn 1 695:- Vuxna 1995:-

 

Anmälningsavgiften skall betalas till bg 402-7967 med betalningsmottagare Akka Ridcenter. Bekräftelse på Er bokning och en vägbeskrivning kommer via e-mail inom 10 dagar efter betalningen av anmälningsavgiften. Den resterande avgiften skall betalas 14 dagar innan Ditt ridläger eller weekendläger börjar, till bg 402-7967 

Ta med: Toalettartiklar, handduk, lakan, väckarklocka, bad, fritidskläder, varm tröja och regnkläder. Ridbyxor, ridhandskar, ridstövlar (helst inte gummi då de är stela och svåra att sänka hälarna i) eller ridskor/jodphurs med "short-chaps" och godkänd hjälm (egna och då nytvättade ryktsaker).

 

WEEKENDKURSER: fredag 16.00 till söndag ca 16.00

 

Varmt Välkommen!

 

Uppgifter

Prospekt

Adress:
Lindbo Gård 274 93 SKURUP

Telefon:
0708145800
0708145800

Mobil:
0708-14 58 00

Fax:

E-post:
info@akkaridcenter.se

Hemsida:
www.akkaridcenter.se

Arrangör:
Akka Ridcenter AB

Ridlägeransvarig:
Lena Natt och Dag