Följ Björkängs Gård Hemsida

Vi vill ge våra elever en glädjefull vecka med bra ridundervisning på fina välutbildade hästar. Vi får också beröm för vår fina och välskötta anläggning.

Jag som har ridlägret heter Rolf Lardinger.

Vår ridlärare är utbildad instruktör,tävlingsryttare och har stor erfarenhet av ridläger och ridundervisning. Det som utmärker våra läger är att även de lite äldre och mer erfarna eleverna vill komma tillbaka. "Ingen sommar utan Björkäng" myntade en av våra stammisar och det värmer. Jättemycket!!

Något vi får mycket beröm för är maten , förutom ridningen, hästarna och våra duktiga ledare.  Vi har som sagt jättemånga elever som kommer tillbaka år efter år och det är vi SÅ glada för och ser som bästa betyget för våra läger.

Våra ridläger har ridvana från 1 år - 10 år. Det innebär att eleverna delas upp i minst 3 ridgrupper utifrån förkunskaper.

Du som har egen häst/ponny är också välkommen.

Om du vill lära Dig mycket

Vi tränar hoppning, dressyr, terrängridning och terränghoppning.

 

Teori, förstås - sånt man kanske inte hinner på ridskolan. Longera, visa hästen vid hand, utfodring, och mycket mer. Vårt mål är att Du som elev skall gå framåt ordentligt under 1 veckas läger. Ansvarig för utbildningen är Anna Persson som har lång erfarenhet av utbildning och lägerverksamhet. Ridning 2 pass / dag förmiddag och eftermiddag.

Om du vill ha kul på kvällarna

Vi har jätteduktiga ledare som alla barn och ungdomar älskar. Se på vår hemsida www.bjorkangsgard.se hur kul vi har.

Om du vill bada

Vi har en egen brygga i Båven och badar varje dag om vädret är bra.

 

Om du vill bo mysigt

Vi har inrett våra lägerhus med gammaldags charm och verkligen ansträngt oss för att Du skall trivas

Om du vill ha god mat

Frukost, lunch, mellanmål och middag med smaskig efterrätt varje dag. Vi har förstås även i år en duktig kock i köket och GISSA om alla älskar vår mat och hembakade kakor och bullar.

 

Om dina föräldrar vill känna sig trygga

Vi vet att Ni är det dyraste Era föräldrar har och är noga med säkerheten i all hästhantering och vid övriga aktiviteter.

Om du vill prova hur det är med egen häst

Alla deltagare får en egen häst att sköta och rida under lägerveckan. Du får lära Dig allt som hör till; fodring, mockning, ridning och hästskötsel. Att ha omsorg om din hästkompis och känna respekt och kärlek till ett djur är också något vi vill förmedla till dig. Vi har egna välutbildade (hopp, dressyr) hästar/ponnies  dessa kan du se på www.ridlagerbjorkangsgard.se och också ett samarbete med Gamleby ridskola.

Träningsläger

Alla våra läger kallas för träningsläger för att det är viktigt för oss att du lär dig mycket. Du kan ha din egen häst med eller rida på våra hästar. Fråga oss mera om du undrar. Intensivträningsläger är ett läger för dig med minst 6 års ridvana. Du har en lärare i dressyr och en annan specialiserad på hoppning. Grupperna är små för att få ut max av lektionerna

Övrig fakta om våra ridläger

Avslutning
På avslutningsdagen får föräldrar och syskon komma på uppvisning och kaffe och kakor. Det brukar vara festligt. Hästarna blir flätade med blommor och vi bjuder åskådarna på tex. en spännande hopptävling.

 

 

 

Ridvana
Minimikrav på ridvana anges för varje ridläger. Det innebär att även du med många års ridvana kan anmäla dig till ett läger med 1 års ridvana eftersom ni delas upp i grupper efter förkunskaper och 1  års ridvana t ex är ett minimikrav.

Åldersindelning
9 år och uppåt.

Egen häst
Får gärna medtagas

Inkvartering
2 - 4-bäddsrum. Dusch och toa.

Ridlägeransvarig 2018 är Rolf Lardinger.

Uppgifter

Björkängs Gård

Adress:
Björkängs Gård 649 91 SPARREHOLM

Telefon:
0768-82 58 34

Mobil:
0768-825 834

Fax:

E-post:
anna@bjorkangsgard.se

Hemsida:
http://www.ridlagerbjorkangsgard.se/

Arrangör:
Björkängs Gård

Ridlägeransvarig:
Rolf Lardinger