Följ Björneröds Ridcenter Hemsida

Björneröds Ridcenter

Här har du möjlighet att vara med på våra ridläger och weekendkurser. Barn, ungdom och nybörjare eller elit, alla är lika välkomna.

Björneröds ridcenter ligger i natursköna norra Bohuslän och Björneröds Gård har mycket gamla anor. Här har det bott människor sedan 1500-talet och på fastigheten finns den grotta som Karl XII använde som depå vid slaget om Fredrikstens fästning för ca 200 år sedan. Här ligger även Björnerödspiggen som är Bohusläns högsta topp. Här passerar även Bohusleden.

Ridläger

Våra ridläger är till för alla; barn, ungdom, vuxna, nybörjare eller rutinerade. Föräldrar med barn och ryttare med egen häst.
Alla erbjuds förstklassig undervisning då eleverna delas in i olika grupper efter kunskapsnivå och egna intressen.

 

På ridlägret rider man två pass om dagen. Passen omfattar allt från hoppning och dressyr till uteritter och terränghoppning, allt efter deltagarnas kunnande och intresse. Terrängbanan har fasta hinder med bl. a koffin, trappa, vatten- och torrgravar.
I undervisningen ingår hästskötsel, både teoretisk och praktisk.

Under lägertiden har du egen häst som du sköter själv. Har du privat häst kan du givetvis ta med dig den. Tillsammans kommer ni att trimmas ihop till ett fint ekipage.

Tillsammans med fritidsledare ägnar vi kvällarna åt olika aktiviteter efter elevernas önskemål, som t.ex gymkhana, femkamp, bad mm.

Varje lägerperiod avslutas med en uppvisning eller hopptävling som alla elever kan delta i. Rosetter delas ut till samtliga och de tre främsta i varje avelning erhåller plaketter.

Weekendkurser

Anordnas under höst, vinter och vår. Ni kommer till oss fredag kl. 16.00 (eller efter överenskommelse) och tillbringar en intensiv helg på gården till söndag eftermiddag.

Ni kan också vara en ridgrupp, arbetskamrater, företag, en eller flera familjer som vill ha en helg för er själva. Säg bara till i god tid så ordnar vi gärna det. Önskar ni någon dag extra så går det givetvis att ordna.

Instruktörer

Våra välutbildade instruktörer med många års erfarenhet och tävlingsmeriter bakom sig kommer att ta väl hand om er.

Förläggning

Ni bor i den s.k. gammelstugan, två eller flerbäddsrum. Där finns även kök, matsal, toalett, dusch och ett stort samlingsrum med möjlighet till spel och härliga myskvällar. Var och en städar förstås sitt eget rum.

Möjlighet finns även att hyra privat stuga för ridelever eller föräldrar. Tänk på att boka i god tid.

Uppgifter

Björneröds Ridcenter

Adress:
Björneröd Gård 452 93 STRÖMSTAD

Telefon:
0705 56 26 70

Mobil:

Fax:
0526-322 70

E-post:
info@bjornerodsridcenter.se

Hemsida:
http://www.bjornerodsridcenter.se

Arrangör:
Björneröds Ridcenter

Ridlägeransvarig:
Jan-Erik Johansson