Följ Bränntomt Turist- & Ridcenter Hemsida Facebook

Bränntomt Turist- & Ridcenter

Välkommen till Bränntomt Vi arrangerar Mor&dotter/familjeridläger, träningsläger och weekendläger. Bränntomt är en idyllisk lantgård med en komplett ridanläggning bestående av ridhus, dressyr-, hopp- och terrängbana med fantastiska ridvägar på Hökensås naturreservat och ett naturskönt läge med utsikt över Vättern.För dig som vill ta med din dotter, eller flera i familjen för en vecka fylld av hästar, utbildning och härliga ridturer i fantastisk natur. För dig som vill njuta av livet på landet och komma långt från stressen i staden. 

Upplägget att vi rider två pass om dagen, ett på ridbanan och ett i skogen. Skogsturerna innebär ridning i Hökensås kuperade och storslagna natur med fina barrstigar och sandvägar.  Vi delar upp er i olika grupper efter ridkunskap och erfarenheter för att ni ryttare ska få så anpassad undervisning som möjligt. Som avslutning på veckan rider vi på en härlig långtur, ca tre timmar med en fikapaus på vägen alternativt en intensivare dressyr/eller hopplektion med lite teori inkluderat. Mer information om de olika veckorna

hittar ni på https://branntomt.weebly.com/ridweekends--familjelaumlger.html

Nästan alla våra hästar är uppfödda här på gården vilket gör att vi känner dem väl och kan se till att du får en häst som du fungerar bra med under lägervistelsen. Säkerhet är viktigt för oss både för människor och djur. 
Vi har främst Welsh, Connemara och halvblod, alla är välridna och har en bra grundutbildning. De flesta är tävlade, allt ifrån LD- MSV i såväl dressyr, hoppning och fälttävlan. tre av ponnyerna har tävlat internationella mästerskap i fälttävlan. Detta ger er en extra trygghet när vi sedan delar ut dem till er. Det finns också möjlighet att ta med sin egen ponny/häst om så önskas.  Ring oss så hjälper vi dig till rätta.

Ni bor i fyrbäddsstugor med trinette kök, kylskåp med frysfack och micro. Minst två per stuga ska delta i ridlägrets verksamhet under våra lägerperioder.
 Stugorna har vidunderlig utsikt över Vättern och är delvis inglasade. Det finns stora gräsytor för barnen att leka på. 
Vi tar emot 6-10  personer per läger och varje familj bokar sin egna stuga, alternativt om man vill boka och tillsammans med någon annan familj som man känner. 
 

Om du och din familj eller vänner tillsammans vill avnjuta en härlig vecka med mycket hästar och lantliv, och om ni vill utveckla er ridning och hästkunskap så har ni kommit helt rätt. I vår familj har vi gedigna kunskaper om hästar och ridning och kan stoltsera med 17 SM medaljer i hoppning, dressyr och fälttävlan och flertalet NM och EM medaljer på hästar vi själva utbildat. 

Huvudinstruktör är Christina Cedermark, B-Tränare i Fälttävlan.

 

Varmt välkommen till oss på Bränntomt

 

mer info: https://branntomt.weebly.com/ridweekends--familjelaumlger.html 

Uppgifter

Bränntomt Turist- & Ridcenter

Adress:
Bränntomt 566 93 BRANDSTORP

Telefon:
0761497107

Mobil:
0761497107

Fax:
0503-220 01

E-post:
linda.cedermark@gmail.com

Hemsida:
http://branntomt.weebly.com

Arrangör:
Fam. Cedermark

Ridlägeransvarig:
Fam. Cedermark