Följ Bränntomt Turist- & Ridcenter Hemsida Facebook

Bränntomt Turist- & Ridcenter

Välkommen till Bränntomt Vi arrangerar familjeridläger, träningsläger och weekendläger. Bränntomt är en idyllisk lantgård med en komplett ridanläggning bestående av ridhus, dressyr-, hopp- och terrängbana med fantastiska ridvägar på Hökensås naturreservat och ett naturskönt läge med utsikt över Vättern.För dig som vill ta med familjen bo på lantgård och njuta av ett härligt lantliv, hästar och ridutbildnig. För de äventyrslystna i familjen finns det dessutom en mängd olika sevärdheter och spännande aktiviter i närområdet. 

För er som väljer hästar och ridning är upplägget att vi rider två pass om dagen, ett på ridbanan och ett i skogen. Skogsturerna innebär ridning i Hökensås kuperade och storslagna natur med fina barrstigar och sandvägar.  Vi delar upp er i olika grupper efter förkunskaper för att få så jämna grupper som möjligt. Som avslutning på veckan rider vi på en härlig långtur, ca tre timmar med en fikapaus på vägen.

Nästan alla våra hästar är uppfödda här på gården vilket gör att vi känner dem väl och kan se till att du får en häst som du fungerar bra med under lägervistelsen. Säkerhet är viktigt för oss både för människor och djur. 
Vi har främst Welsh, Connemara och halvblod, alla är välridna och har en bra grundutbildning. De flesta är tävlade, allt ifrån LD- LA i såväl dressyr, hoppning och fälttävlan. Detta ger er en extra trygghet när vi sedan delar ut dem till er. Det finns också möjlighet att ta med sin egen ponny/häst om så önskas.  Ring oss så hjälper vi dig till rätta.

Ni bor i fyrbäddsstugor med trinette kök, kylskåp med frysfack och micro. Minst två per stuga ska delta i ridlägrets verksamhet under våra lägerperioder.
 Stugorna har vidunderlig utsikt över Vättern och är delvis inglasade. Det finns stora gräsytor för barnen att leka på. 
Vi tar emot ca 12 personer per läger och varje familj får en egen stuga. 
Om ni är flera än 4 som vill bo ihop så ordnar vi även det. 

 

Om du och din familj eller vänner tillsammans vill avnjuta en härlig vecka med mycket hästar och lantliv, och om ni vill utveckla er ridning och hästkunskap så har ni kommit helt rätt. I vår familj har vi gedigna kunskaper om hästar och ridning och kan stoltsera med 16 SM medaljer i hoppning, dressyr och fälttävlan och flertalet NM och EM medaljer på hästar vi själva utbildat. Om någon önskar finns det också möjlighet att ta Ridborgarmärket, Grönt Kort och Fälttävlanskort.

Huvudinstruktör är Christina Cedermark, B-Tränare i Fälttävlan.

 

Varmt välkommen till oss på Bränntomt

 

Uppgifter

Bränntomt Turist- & Ridcenter

Adress:
Bränntomt 566 93 BRANDSTORP

Telefon:
0503-22077

Mobil:
0733-661985

Fax:
0503-220 01

E-post:
cedermark@hjomail.se

Hemsida:
http:// www.branntomt.weebly.com

Arrangör:
Fam. Cedermark

Ridlägeransvarig:
Fam. Cedermark