Följ Bränntomt Turist- & Ridcenter Facebook

Bränntomt Turist- & Ridcenter

Vi arrangerar Familjeridläger, helgkurser och helgläger. Bränntomt är en idyllisk lantgård med en komplett ridanläggning bestående av ridhus, dressyr-, hopp- och terrängbana och fantastiska ridvägar på Hökensås naturreservat. Gården ligger beläget i ett naturskönt läge med utsikt över Vättern. Vi erbjuder trygga och välutbildade hästar i kombination med meriterade tränare.

Om du och din familj eller vänner tillsammans vill avnjuta en härlig vecka/helg med lantliv, mycket hästar och vill utveckla er ridning och hästkunskap så har ni kommit helt rätt. Vi har gedigen kunskap och erfarenhet av att utbilda ryttare och hästar på alla nivåer.

Familjeläger/helgkurs 

Under sommarens familjeläger är upplägget att vi rider två pass om dagen. En lektion på ridbanan där fokus ligger på ryttarens sits och inverkan till hästen. Dessa lektioner består av dressyr/bomträning och inslag av hoppning i slutet av veckan för de som önskar. Det andra ridpasset består av skogsturer i Hökensås kuperade och storslagna natur med mysiga barrstigar och sandvägar. 

Under vår och höst arrangerar vi helgkurser. Under helgkurserna varvar vi dressyr, markarbete, uteritt och lite hoppning. Undervisningen kan till viss del anpassas efter gruppens önskemål. Ridundervisningen har sitt fokus och utgångspunkt i ryttarens sits och inverkan och innehåller även teori. Det finns även helgkurser för den som inte vill hoppa utan istället lägga mer fokus på dressyr. Vid intresse kan vi också ordna tvådagars intensivkurser inkluderat teorilektioner. Teorin är inriktad på hur du som ryttare genom din kropp och balans påverkar din häst. Teorin syftar till ge dig förståelse i fysiken lagar som råder mellan dig och hästen. Därifrån kan vi sen förstå hur du som ryttare kan skapa balans, harmoni och energi i hästen, med minimal hjälpgivning.  

 

Våra hästar

För oss står hästarnas välmående i fokus och vi jobbar utifrån policy som grundar sig i att hästens välbefinnande alltid ska stå centrum och att arbetsuppgifterna löses på ett sätt som är säkert för både häst och människa.

På gården bedrivs avel av halvblod, connemara och welsh. Många av våra uppfödningar utgör basen i vår ridverksamhet. Vi känner våra hästar väl vilket leder till att vi kan känna oss trygga när vi gör matchningen mellan dig och hästen. Alla hästar har en god grundutbildning och flera av dem har tävlat i såväl dressyr, hoppning och fälttävlan. 

Det finns också möjlighet att ta med sin egen ponny/häst om så önskas. Eget foder medtages. Ring oss så hjälper vi dig till rätta.

Boende

Ni bor i fyrbäddsstugor med självhushåll. Stugorna är utrustade med trinettekök, micro och kylskåp med frysfack. Ni lagar er egen mat under kursen och utöver kläder och ridutrustning behöver ni även ta med egna lakan. Ni ansvarar för att städa ert boende innan avfärd. Stugorna ligger belägna med vacker utsikt mot Vättern och Visingsö. Toalett och dusch finns i separat byggnad.

 

  

 

Varmt välkommen till oss på Bränntomt

 

Uppgifter

Bränntomt Turist- & Ridcenter

Adress:
Bränntomt 566 93 BRANDSTORP

Telefon:
0761497107

Mobil:
0761497107

Fax:
0503-220 01

E-post:
branntomt@gmail.com

Hemsida:

Arrangör:
Fam. Cedermark

Ridlägeransvarig:
Fam. Cedermark