Följ Gryta Södergård AB

Gryta Södergård AB

Gryta Södergård ligger vackert mitt i Roslagen, nära både hav och badsjöar. Vi erbjuder ridläger för 8-10 elever från 10 – 18 år i nivå anpassade ridgrupper. Vi har även vissa vuxen- och familjeläger. Det finns gott om hästar i trakten. På gården finns självklart alla ridlägerhästar, men även årets och fjolårets föl, unghästar och privathästar. I stallet kan man också träffa på våra stallkatter och värdfamiljens hundar.

C-ponnyn Maja

C-ponnyn Maja

 

På Södergården bor man i en flygel  till gårdens huvudbyggnad  där värdfamiljen bor. I lägenheten finns två sovrum, kök och badrum med dusch.  Det finns alltid tillgängliga vuxna, förutom värdfamiljen, även gårdens personal med bla annat ridledare och ungdomsledare..                                                                                                              

Program

Under lägret får du din egen häst att ta hand om och rida. Vi har framförallt lite större ponnies och  stora hästar. Du rider två pass per dag, och varvar hoppning, dressyr, uteritter och annat kul på hästryggen. Utöver det har vi teoripass där vi teoretiskt går igenom grunder för ridning och hästhantering. Vi har välutbildad och erfaren personal som kommer göra allt för att du ska få ut det mesta av din ridlägervistelse

Bello och Ella på ridbanan

Bello och Ella på ridbanan

Bitte

Bitte

 

Vi äter två lagade mål mat per dag, ofta blir det mellanmål både förmiddag och eftermiddag och kanske även en nattmacka för den hungriga. Frukost serveras klockan 8 och sedan hämtas hästarna i hagen. Den som vill kan rida hem barbacka.

En av de lite mindre sommar hagarna, även kallad valackhagen

En av de lite mindre sommar hagarna, även kallad valackhagen

Dräktiga ston på sommarbete

Dräktiga ston på sommarbete

 

En varm dag kanske vi badar mitt på dagen, ibland tar vi med lunchen till stranden. Nån kväll brukar bli filmkväll med chips och läsk. Annars finns det mycket annat att göra, självklart beroende på väder. Vi kan bada i sjön eller havet, spela brännboll, fotboll, grilla, har berättarkväll mm. Eller varför inte bara vara!

Hästarna/Ponnyerna


På gården finns framförallt D-ponnyer och Svenska Halvblod men också en eller två C-ponnyer. Hästarna tilldelas vid välkomstfikat men eventuellt byter man hästar efter första ridpasset för att allt ska funka för både hästen och ryttaren. Alla våra hästar är utbildare i både dressyr och hoppning, utbildningsnivån ligge mellan Lätt C och Lätt A. På vintern är vissa hästar uthyrda och andra rids och tävlas av oss. På gården finns också avelsston och föl, i sommar väntar vi ett halvblods föl.
 
Det går även bra att ta med egen häst till våra ridläger.

Träningsläger och hoppläger

Vårt hoppläger är för dig dom har ridit i minst 3 år och vill lära dig mer om hoppning. Det är två pass om dagen varav ett av dom är hoppning eller bomarbete. Träningslägret är för dig som har tävlat eller är klar att börja tävla på riskoleponny eller egen häst. På träningslägret ska man kunna hoppa en barna på minst Lätt D nivå.

Garlic på hästensdag

Garlic på hästensdag

 

Anmälan


För att anmäla dig till våra ridläger använder du den anmälningsblankett som finns eller anmäler direkt på nätet. Du kan också maila oss för mer info eller blankett på westerlund@westerlund.nu eller ringa 0176-10250 eller 070-4545899.
För att anmälan ska vara giltig ska anmälningsavgift på 25% av lägerkostnaden vara inbetald på BG 5115-2379. Slutbetalning sker per faktura senast 1 vecka innan ridlägret startar.

Razza och lilla Alfred

Razza och lilla Alfred

Uppgifter

Gryta Södergård AB

Adress:
Gryta Byväg 2 761 75 NORRTÄLJE

Telefon:
070-4545899

Mobil:

Fax:

E-post:
westerlund@westerlund.nu

Hemsida:

Arrangör:
Anna Westerlund

Ridlägeransvarig:
Anna Westerlund