Följ Grytåsa Ridcenter Hemsida
Roligt i stallet..

Roligt i stallet..

Grytåsa Ridcenter

Välkommen till Grytåsa i norra Skånes fantastiska skogslandskap!

På vår egen hemsida, www.rider.nu, finner Du många av våra aktiviteter.

Nu har vi ridläger för 19e året i rad och kan skryta med 5 stjärnor av 5 som betyg från våra deltagare.
Vi hade 99% supernöjda lägerdeltagare förra säsongen.
Vår målsättning är att bli bättre och bättre - BÄST.

Hästarna på Grytåsa är helt underbara, vi älskar dem och rider dem med hänsyn, empati och respekt. Det gör att de tycker om att bli ridna och vara med människor. Då kan man ha så mycket mer kul ihop med dem.

Sommarridläger 2016

Ridläger 1   25 juni -  2 juli    8 dagar    5 000,- kr
Ridläger 2      4 juli -  9 juli    6 dagar    4 000,- kr
Ridläger 3    11 juli - 16 juli   6 dagar    4 000,- kr
Ridläger 4    17 juli - 22 juli   6 dagar    4 000,- kr
Ridläger 5   24 juli  - 30 juli   7 dagar    4 500,- kr

I ovanstående priser ingår anmälningsavgift 1 500,- kr, som skall inbetalas i samband med insänd anmälan, varvid ridlägerplatsen blir reserverad. Resterande ridlägeravgift skall vara inbetald senast vid ridlägrets start.

Anmälan finns att tillgå på hemsidan för Grytåsa Ridcenter
www.rider.nu eller klicka på Anmälningsblankett.

Se nedan information, som gäller för ridlägervistelsen.

 

Vi rider två gånger om dagen. Vi har uteridbana, ridhus (bra om det regnar), skogsstigar, skogsvägar, terränghinder, galoppbana. Vi tränar markarbete, hoppning, dressyr, balansridning och rider ut. De som vill får rida på galoppbanan. Vi har kul med hästarna i gymkhana, barbackaridning, provar på galoppsadel och har en mycket uppskattad galoppteori. Vi provar även på voltige och om vi hinner, en körning.

Vårt stora härliga ridhus....om det regnar

Vårt stora härliga ridhus....om det regnar

Vår stora uteridbana

Vår stora uteridbana

Vi har på varje läger ca 18 elever, som indelas i olika grupper. Det brukar bli 2 eller 3 grupper. Allt från Knattetrix till Grand Prix. Nybörjare till tävlingsryttare.

GOD MAT, som fått extra 5+ i senaste undersökningen. Vegetarisk mat för den som är vegetarian.

Kiosk finns. När man är på semester kan det vara gott med lite godis, chips och läsk också.

Massor med skoj, korvgrillning, talangjakt och naturligtvis, sista kvällen, har vi spökkväll. Många roliga lekar och 10-kamp.

Här finns lägerhus med sovsal för de yngre. Lite äldre bor i "Spiltan" och en lillstuga. Maten serveras i matserveringen i "Spiltan". Ett stort ridhus. Galoppbana. Fina hinderbanor och en underbar ridterräng.

Alla får en "egen" häst/ponny, som Du har helt som din egen hela tiden. Du som vill träna din egen häst kan ta med den. Du får strö till din häst, men tag med eget foder.

 

Vi lovar att det finns mycket att ta del av och uppleva här på Grytåsa. Hästar, ponnyer, höns, hundar, kattor och papegojor (som pratar). Framförallt har vi den fina stämningen, alla är kompisar och djuren lever i fin harmoni.

FÖRSTA DAGEN

Samling kl 13.00. Deltagarna får "sin" häst. Byter om och går en runda för att titta på hela gården, stallet, ridhuset, hästhagarna. Dags för middag. 

Veckans matsedel finner du på vår egen hemsida.  Du kan också här klicka på meny.

Hämtar hästarna i hagen, nu rider vi och provar "våra hästar". Så är det dags för kvällsmat och efteråt blir det skojiga aktiviteter.

 

"Spiltan" och lägerhuset med förläggning

"Spiltan" och lägerhuset med förläggning

"Spiltan" med matservering och förläggning

"Spiltan" med matservering och förläggning

Saftpaus med bullar och kakor. Och så... ÄNTLIGEN RIDER NI........ Då kollas det vilka grupper ni sk rida i för resten av veckan. Vi gör alltid så att alla ska få ut maximalt av sin     HÄRLIGASTE VECKA PÅ HELA ÅRET!     Vi brukar också hinna rida ut en liten sväng innan det är dax att ta ner hästarna.

Vår egen hemsida: www.rider.nu

Hästarna provas...

Hästarna provas...

.. och vi rider ut två gånger om dagen

.. och vi rider ut två gånger om dagen

Vi har härlig ridterräng. Lång specialslinga i skogen där man kan sträcka ut i skön galopp utan att behöva tänka på underlaget, för där är det mjukt och perfekt jämt. De ryttare som känner sig säkra får även pröva att hoppa terränghinder.

SISTA DAGEN riduppvisning för de som kommer och hämtar er. Den börjar klockan 11.00. Vi brukar vara klara med allt vid 13-tiden. ALLA ÄR VÄLKOMNA att komma och titta!

Tillsammans med ledarna planerar ni ett sagospel, kadrilj eller gymkhaka eller... varför inte... något som passar just er på den ridlägerveckan. Alla deltagare får prisrosetter för den gångna veckans uppgifter.

 

ANMÄLAN GÖR DU SÅ HÄR!

1. Gå in på vår egen hemsida www.rider.nu och skriv ut anmälningsblanketten med ett frågeformulär.

2. Du och förälder fyller i allt. Skriv gärna mycket om dig, hur du gillar att det är när du rider. Vilken sorts häst som du mest gillar att rida. Skriv hur det är på riktigt, inte hur det kunde vara, då har du störst chans att få en drömhäst som verkligen passar just dig. Du kan skriva hur mycekt som helst på baksidan av anmälningsblanketten och på frågeformuläret som medföljer när du skriver ut anmälan på vår hemsida.

3. Skicka anmälningsblanketten och frågeformuläret till : Grytåsa Ridcenter, Grytåsa 415, 286 91 Örkelljunga.

4. Samtidigt betalar du in anmälningsavgiften, 1500 kronor, till vårt postgiro 4799988-3 eller bankgiro 5180-5828. Anmälningsavgiften dras av på slutbetalningen som ni gör antingen innan ni kommer, till bank-  eller postgiro, eller kontant vid ankomsten.

Du blir inte inbokad på ridlägerveckan förrän anmälningsavgiften är inbetald. Skulle det vara fullbokat på just det ridläger du önskar, ringer vi direkt och talar om det, tillsammans kan vi kanske finna någon annan vecka som är lämplig för dig. Ringer vi inte, så är du inbokad enligt dina önskemål. Vi börjar skicka ut bekräftelser i april månad. Anmäler du tid tidigt har du störst chans att få den veckan du vill. Bekräftelserna skickas ut fortlöpande en gång i månaden.

OM DU KOMMER TILL GRYTÅSA KAN DU VARA SÄKER PÅ ATT FÅ EN HÄSTIG VECKA MED MASSOR AV NYA ERFARENHETER.

VI HITTAR STÄNDIGT PÅ NYA SAKER OCH FÖRBÄTTRAR OSS STÄNDIGT.

TITTA PÅ VÅR HEMSIDA www.rider.nu DET FINNS MÅNGA BILDER SOM BERÄTTAR OM OSS OCH HÄR FINNER DU MENY, ANMÄLNINGSBLANKETT M.M.

Uppgifter

Grytåsa Ridcenter

Adress:
Grytåsa 415 286 91 ÖRKELLJUNGA

Telefon:
0435-533 07
0435-533 00

Mobil:
0707-753307

Fax:

E-post:
marie@rider.nu

Hemsida:
http://www.rider.nu

Arrangör:
Marie Lustig

Ridlägeransvarig:
Marie Lustig