Följ Ridklubben Norrtälje Ryttare Hemsida Facebook

Ridklubben Norrtälje Ryttare

I hjärtat av Roslagen arrangerar Ridklubben Norrtälje Ryttare ridläger för pojkar, flickor, barn, ungdomar och vuxna. Ridskolan är belägen i utkanten av den idylliska sommarstaden Norrtäljes stadskärna. Vi anordnar traditionellt kunskapsbaserade upplevelseläger med eller utan övernattning. Du kan komma själv, eller varför inte ta med hela familjen till våra helgläger. Ryttare med olika typer av funktionshinder är också välkomna. Vi är självklart anslutna till Sveriges Ridlägers Riksförbund, och även Svenska Ridsportförbundet och Ridskolornas Riksorganisation

 

Övernattningsläger

På våra övernattningsläger (söndag – torsdag) rekommenderar vi att du är minst 10 år för att få ut så mycket som möjligt av din lägervecka. På dessa läger är det bra om du har ridit så mycket så att du klarar av din ponny/häst utan ledare i skritt och trav på ridbanan. Grupper delas in efter ridvana.

Vi anpassar varje läger efter deltagarnas kunskaper, och delar in i grupper efter utbildningsnivå. Våra instruktörer är utbildade och har som sin huvuduppgift att se till att du har kul och får massor av ny kunskap med dig hem. Du rider i huvudsak för en och samma instruktör under veckan. På våra ridpass lägger vi stort fokus på ryttarens sits och balans för att på bästa sätt kunna komma till inverkan. Vi rider olika lektioner i hoppning, dressyr och working equitation varvat med uteritter.

Övernattningslägrets första dag, söndag, startar med ankomst och inkvartering från klockan 14.00. Efter en samling och hästutdelning rider vi ett första pass för att se om häst- och gruppindelning fungerar. Du behåller därefter ”din lägerhäst” hela veckan, förutsatt att allt fungerar.

Den sista dagen, torsdag kl. 14,00, avslutas med en uppvisning där vi visar upp veckans färdigheter för föräldrar, släkt och vänner. När hästarna rids ut till hagarna en sista gång, bjuder vi på fika i klubbstugan. Med utcheckning från rummen och alla avskedskramar beräknar vi att avsluta sista dagen kl. 16.00.

Dagridläger

På våra dagridläger (måndag – onsdag) rekommenderar vi att du är minst 8 år för att få ut så mycket som möjligt av dina lägerdagar. Även på dessa läger ser vi gärna att du kan rida utan ledare i skritt och trav på ridbanan.

Vi anpassar varje läger efter deltagarnas kunskaper. På dessa läger har vi 6 - 8 deltagare.  Våra instruktörer är utbildade och har som sin huvuduppgift att se till att du har kul och får massor av ny kunskap med dig hem. Du rider i huvudsak för en och samma instruktör under veckan.
 
Våra dagläger innehåller flera uteritter och ridpass där vi på ett lek- och lustfullt sätt förmedlar ridkunskaper i hoppning, dressyr och working equitation.

Dagridlägrets första dag,måndag, klockan 7.30 startar med ankomst och tilldelning av förvaringsskåp. Efter utdelning av hästar rider vi ett första pass för att se om hästfördelningen fungerar. Du behåller därefter ”din lägerhäst” hela veckan, förutsatt att allt fungerar.

Den sista dagen, onsdag kl. 12,00, avslutas med en uppvisning där vi visar upp veckans färdigheter för föräldrar släkt och vänner. När hästarna rids ut till hagarna en sista gång, bjuder vi på fika i klubbstugan.

Minidagläger

Våra minidagläger är lägerdagar på tre timmar och vänder sig till barn från 4 år. Du kan vara med endast en dag eller varför inte boka upp flera dagar i rad – du väljer själv. 

Du som förälder är också välkommen att vara med om du och ditt barn önskar det. På dessa läger har vi även förmånen att ha hjälp av våra duktiga stallvärdar som finns med som ett stöd i den omfattning som ditt barn behöver det.

Vi anpassar varje läger efter deltagarnas kunskaper. På dessa läger har vi 8 - 10 deltagare.  Våra instruktörer är utbildade och har som sin huvuduppgift att se till att du har kul och får massor av ny kunskap med dig hem.
 
Störst fokus ligger på att deltagarna lär känna hästen och dess betende. Men också lära sig hur man förbereder en häst för ridning.
 
Ridning ut i naturen eller på ridbana/ridhus beroende av väder. Fokus ligger på att det skall vara lek- och lustfyllt.

Helgläger

Boka in ett veckoslut (lördag - söndag) med hästar i sommar. Vi anpassar varje läger efter deltagarnas kunskaper och delar in i grupper efter utbildningsnivå. Våra instruktörer är utbildade och har som sin huvuduppgift att se till att du har kul och får massor av ny kunskap med dig hem. Vi startar lördag morgon klockan 8.00, och avslutar klockan 13.30 på söndagen.
 
Möjlighet till övernattning ingår självklart på våra helgläger, vi har dock ingen husmor på natten under helglägren vilket innebär att dessa läger vänder sig till dig som är 18 år och äldre eller till familjer där barn har med sig en vuxen.
 
Vårt första helgläger (30 juni-1 juli) är ett träningsläger i hoppning, och vänder sig till dig som kommit lite längre i sin hoppning med god ridkunskap och hoppvana. Du ska klara av att hoppa en bana på lägst LD-höjd. Kanske har du tävlat eller har det som mål. Vi tränar på både kontroll, teknik, balans och att rida en hel bana.
 
På vårt familjehelgläger (7 juli-8 juli) vänder vi oss till den hästintresserade familjen. På detta läger finns möjlighet att utforma innehållet mer efter deltagarnas önskemål. Det betyder att alla inte behöver ha häst- och ridkunskaper på samma nivå.
 
Har du ridit ett tag men aldrig riktigt känt dig bekväm med att hoppa? Då är vårt tredje helgläger (4 augusti-5 augusti) ” jag vill börja hoppa-läger” något för dig. Här lägger vi stort fokus på att deltagare får träna sin sits och bålstabilitet. Allt för att hitta säkerheten och balansen även vid hoppning över hinder.

Boende på våra läger

Du bor tillsammans med husmor i ridskolans klubbstuga. Här har vi 16 sängplatser fördelade på fem rum på klubbstugans övervåning. Sängarna är utrustade med madrass, täcke och kudde. Lakan och påslakan tar du med dig. På nedervåningen har vi vår matsal och omklädningsrum utrustade med fyra duschar och två toaletter, varav en är FU-anpassad. Här finns även förvaringsskåp där du har dina ridkläder när vi inte är i stallet.

 
Att bo borta är inte alltid så lätt, med olika vanor, hemlängtan, att hålla sams med sina kamrater m.m. För att alla ska trivas har vi en del regler kring boende. Alla ska vara på sina rum 22.00 och ljudnivån därefter ska vara låg, så att de som vill sova har en möjlighet till det. Klockan 23.00 ska det var helt tyst. Flera deltagare bor i samma rum. Därför behöver alla hjälpas att plocka undan och städa sina rum varje dag. Ridkläderna förvaras på nedervåningens tilldelade skåp. Husmor finns på plats från middagen och under hela lägervistelsen finns alltid någon vuxen ledare på plats.

Alla har vi olika vanor och smak vad gäller mat, men ingen har hittills under åren varit hungrig på våra läger. Allergier och annan specialkost meddelas vid anmälan. Frukosten serveras i matsalen med fil, flingor, choklad, te, juice smörgåsar m.m. Till lunch och middag serveras vanlig husmanskost tillagad av vår husmor. Salladsbord och smörgås finns till alla måltider. Under för- och eftermiddagen finns frukt och saft framme till ryttarna. Om du fortfarande skulle känna dig hungrig på kvällen erbjuder vi även kvällsfika.  


Uppgifter

Ridklubben Norrtälje Ryttare

Adress:
Vigelsjö Gård 761 52 NORRTÄLJE

Telefon:
070-781 69 10

Mobil:

Fax:

E-post:
ridskolan@ridklubbennorrtaljeryttare.se

Hemsida:
http://www.ridklubbennorrtaljeryttare.se

Arrangör:
Ridklubben Norrtälje Ryttare

Ridlägeransvarig:
Leila Bull