Följ Ridklubben Norrtälje Ryttare Hemsida Facebook

Ridklubben Norrtälje Ryttare

I hjärtat av Roslagen arrangerar Ridklubben Norrtälje Ryttare ridläger för flickor och pojkar. Ridskolan är belägen i utkanten av den idylliska sommarstaden Norrtälje. Vi är självklart anslutna till Sveriges Ridlägers Riksförbund men även Svenska Ridsportförbundet och Ridskolornas Riksorganisation

Boende på läger med övernattning

Övernattning och boende befinner sig i vår "klubbstuga". Det är ett K-märkt bostadshus med installerat brandlarm, och brandtrappa. Fyra sovrum på övervåningen, två 6-bädds- och två 2-bäddsrum. Medtag sängkläder till sängarna. På nedervåningen finns omklädningsrum med duschar samt kök och matsal där vi äter frukost. Helpension gäller, dvs det serveras frukost, lunch, eftermiddagsfika, middag och ev. kvällsmacka för den som känner sig hungrig. Ridskolan är belägen ca 100 meter från "Lommarbadet" som även inhyser Sveriges näst längsta vattenrutschbana.

Övernattningsläger med eller utan övernattning

På övernattningsläger och dagridläger blandar vi både "äventyrliga" aktiviteter fyllda med lek och olika utmaningar med träningspass i flera av Ridsportförbundets grenar såsom uteritt, hoppning, dressyr, working equitation, voltige och körning. Självklart innehåller dagen också massor av hästpyssel. Allt anpassas efter dina kunskaper.

Vi rekommenderar att du har en ridvana på ca 1 år (kan rida själv i skritt och trav utan ledare)  och att du är minst 9 år övernattningsläger, för att få ut så mycket som möjligt av lägret. Om du vill komma med egen häst, istället för att vara med på någon av ridskolans alla ponnyer och ridhästar, är det inga problem.

Ankomst för deltagare på övernattningsläger sker första dagen mellan kl. 14.00 – 15.00 för incheckning och du får träffa våra ridlärare och husmor för veckan. Helpension gäller, dvs det serveras frukost, lunch, eftermiddagsfika, middag och ev. kvällsmacka för den som känner sig hungrig. Dagridlägerdeltagare äter lunch och middag i klubbstugan och får självklart förvara sina saker i klubbstugan under lägerveckan.

På förmiddagen tar vi in hästar, rider ett pass och tränar hästkunskap både teoretiskt och praktiskt. Därefter serveras lunch. Efter lunch återgår vi till stallet för ytterligare ett ridpass med hästpyssel och utsläpp av hästar till hagar.  ”Övernattare” fortsätter med middag.  Ca 100 m från ridskolan ligger en badplats med vatten-rutschbana som är en populär kvällsaktivitet.  Vi sköter även om hästar innan det är dags att sova för att orka till nästa dag.

Vi har uppvisning kl. 13.00 sista dagen där vi visar upp veckans färdigheter för föräldrar, släkt och vänner. När hästarna rids ut till hagarna en sista gång bjuder vi på fika i klubbstugan samtidigt som du kan passa på att checka ut från rummen. Vi beräknar att dagen ska vara avslutad till kl. 15.00. Under veckan tar vi "ridlägerkort" - Du tillsammans med din ridlägerhäst och ett gruppfoto tillsammans med dina nya kompisar. Dessa kort säljs separat avslutningsdagen.

Dagridläger

Vi anordnar även läger utan övernattning, så kallade "dagridläger". Här erbjuder vi ett helt smörgåsbord av olika teman. Läger finns för både barn och ungdomar med kortare eller längre erfarenhet. Dagläger sker både i samband med övernattningsläger (då utan övernattning) sö-to och som separat dagläger må-to. Du som är på dagridläger har även tillgång till stugans omklädningsrum och duschar. Det är även här vi serverar mellanmål.

Minidagläger

Prova på läger för de minsta ryttarna 3-8 år. Du som förälder får gärna vara med. Vi har även hjälp av våra duktiga Stallvärdar under dessa läger som hjälper till. På våra minidagläger ligger störst fokus på upplevelse med häst. Vi träffas tre dagar där vi tillsammans med våra duktiga stallvärdar pysslar med hästarna och rider ett ridpass. Ridning sker både som uteritt och på ridbana. Vi avslutar varje dag med en gemensam fika. Under lägret finns klubbstugan med möjlighet att förvara sina ridkläder i låsbara skåp. Sista dagen avslutas med uppvisning och möjlighet att köpa ridlägerkort som minne från veckans upplevelser.

Familjedagläger

Helgläger för hela familjen. Upplev ridlägerkänslan tillsammans med hela familjen. Ridpass anpassas efter deltagarnas kunskap och önskemål. Inkvartering lördag kl. 8.00. Ankomst för deltagare på helgläger sker första dagen kl. 8.00 för incheckning. Helpension gäller, dvs det serveras frukost, lunch, eftermiddagsfika, middag och ev. kvällsmacka för den som känner sig hungrig.

Efter inkvartering samlas vi och läggar upp helgens läger.  Ridning sker två gånger per dag i mindre grupper.  Vi varvar även ridningen med massor av hästpyssel. På lördagen serveras lunch och på kvällen bjuder husmor på grillmiddag. På söndag serveras frukost samt lunch och vi avslutar söndagen med stadigare eftermiddagsfika.

Helgläger

Ankomst för deltagare på helgläger sker första dagen mellan kl. 11.30-12.00 för incheckning. Helpension gäller, dvs det serveras frukost, lunch, eftermiddagsfika, middag och ev. kvällsmacka för den som känner sig hungrig. Efter inkvartering serveras lunch och vi har en första samling med ridteori och fortsätter eftermiddagen med ett ridpass i mindre grupper. Vi avslutar första dagen med middag. Lördagen innehåller två ridpass i mindre grupper samt ett teoripass. På kvällen bjuder husmor på grillkväll (medtag egen dryck). Söndagen rider vi efter frukost ett ridpass i mindre grupper och avslutar lägret med lunch och summerar helgens upplevelser.  

Uppgifter

Ridklubben Norrtälje Ryttare

Adress:
Vigelsjö Gård 761 52 NORRTÄLJE

Telefon:
070-781 69 10

Mobil:

Fax:

E-post:
ridskolan@ridklubbennorrtaljeryttare.se

Hemsida:
http://www.ridklubbennorrtaljeryttare.se

Arrangör:
Ridklubben Norrtälje Ryttare

Ridlägeransvarig:
Leila Bull