Följ Roo Gård Hemsida Facebook Instagram
Avslutning på ett av våra allmänna ridläger.

Avslutning på ett av våra allmänna ridläger.

Roo Gård

Roo Gård Ridskola och Ridläger ligger i det vackra Roslagen, precis vid kusten. Du hittar oss mellan Åkersberga vid Norrtälje längs kustvägen 276, knappt en timmes resa från centrala Stockholm. Vi har två ridbanor, ridhus och vackra omgivningar att rida ut i. Vi arrangerar ridläger med olika inriktning i en härlig miljö på positiva hästar och ponnyer. Vi är stolta över att många av våra lägerdeltagare återvänder år efter år. Välkommen till oss!

Om oss

Under höst, vinter och vår har vi ridskolan igång, där de flesta av våra hästar arbetar. Vissa lånas ut på foder under terminerna och kommer hem lagom till ridlägren. Många av våra hästar och ponnyer får även åka ut och tävlas av ridskolans elever, vilket innebär att de flesta hästar som jobbar på ridlägren har tävlingsrutin.

Vi anordnar åtta ridläger under sommaren på mellan 6-7 dagar. Tre av våra läger är hoppinriktade med ett pass hoppning varje dag och de övriga lägren är allmänna läger med blandat innehåll.

Vem kan komma på läger till oss?

På de allmänna lägren ska du vara född mellan 01-08 och på hopplägren v. 28, v. 30 och v. 33 gäller 01-06.


På de allmänna lägren ska du ha ridit så mycket att du klarar av din ponny utan ledare i skritt och trav inne på ridbanan. På det hoppinriktade lägret v.28 ska du klara av att rida din häst i galopp och ha provat på att hoppa enstaka hinder. Du behöver inte vara jätteduktig men du ska tycka att hoppa är det bästa och roligaste som finns. Grupperna på våra läger delas in efter ridvana, så att även de mer rutinerade ryttarna ska utvecklas. 


Hopplägren v.30 och 33 har större krav på ridkunskap och hoppvana. Du ska klara av att hoppa en bana på 70-80 cm, kanske har du tävlat eller har det som mål. Du ska våga och tycka att det är roligt att prova några enkla terränghinder ute på fältet och i skogen.

Killar är självklart välkomna till oss men vi vill att du tar kontakt med oss innan anmälan så vi är överens om hur boendet ska se ut. Våra hästar är inte så stora, så vi vill även att ryttare som väger mer än 65 kg eller är längre än 170 cm kontaktar oss innan anmälan så att vi inte får för många större ryttare på samma läger.

Vill du veta mer?

Läs mer på vår hemsida www.roogard.nu . Här hittar du även en checklista för de olika stegen i bokningsprocessen samt ett frågeformulär som vi vill att deltagarna fyller i ca en månad före lägerstart.

 

 

Uppgifter

Roo Gård

Adress:
Roo Gård 184 91 ÅKERSBERGA

Telefon:
08-543 533 78

Mobil:

Fax:
08-543 533 53

E-post:
ridlager@roogard.nu

Hemsida:
www.roogard.nu

Arrangör:
Roo Gård Ridskola

Ridlägeransvarig:
Lena Andersson