Följ Säva Ridcenter AB Hemsida Facebook Instagram

Säva Ridcenter

Säva Ridcenter ligger vid Örsundsbro mellan Uppsala och Enköping längs väg 55. På ridanläggningen finns ett stort ridhus, uteridbana, terrängbana och mark för ridvägar och hagar. På sommaren bedrivs ridläger på gården och resten av året har vi ridlektioner för ryttare på alla nivåer.

Sommartid arrangeras våra populära ridläger under fyra veckor. Det finns både dag- och övernattningsläger för ryttare på alla nivåer. Förutom att du lär dig mer inom ridning och hästhantering så är vi noga med att skapa en bra stämning mellan lägerdeltagarna och servera riktigt bra mat! Matservering och logi sker i vårt vackra gästgiveri från 1800-talet. Där finns flera 3-6-bäddsrum, vardagsrum samt dusch och toaletter.

Veckoläger

På veckolägren kan du välja om du vill sova över (minst 10 år) eller bara vara här över dagen. Vi rider två pass per dag om totalt ca 2-2,5 timmar med varierad ridning (hoppning, dressyr, terrängträning, uteritter och barbackaridning). Varje dag har grupperna teori och vi anordnar aktiviteter utanför ridningen som ex körning. Om det är varmt passar vi på att åka och bada.

Träningsläger

Träningsläger riktar sig framförallt för ryttare som kommit lite längre i sin ridning och vill vara på ett mer träningsinriktat läger. Ridning sker i mindre grupper två pass om dagen med inriktning på träning och tävling. Ryttarna bör ha erfarenhet av tävlingar på klubbnivå eller högre.

Fälttävlansläger

Fälttävlanslägren är ett träningsläger inriktat på fälttävlan. För ryttare som rider motsvarande LD hoppning och LC dressyr. Ridning sker i mindre grupper två pass om dagen med inriktning på träning och tävling. Banhoppningsträning, dressyr- och terrängträning varvas med teori och lite annat bus. Under lägret kommer du kunna ta fälttävlanskortet till en extra kostnad på ca 250 kr. Både övernattnings- och dagläger. Egen ponny/häst är också välkomna, ingen tidigare erfarenhet av fälttävlan behövs!

Halvdagsläger

Halvdagslägren är för våra yngre elever som vill träna mer på att rida och lära sig teori om hästarna. De pågår 3,5 timme per dag och i det ingår fika, teori och en timmes ridning. Perfekt för dig som funderar på att börja rida!

Egen häst

Egen häst är välkommen på alla läger. Vi ordnar box,  foder (hö/hösilage och Krafft Grund, strö och egen mindre hage under vistelsen här. Kostnaden blir samma som för att låna häst. Tänk på avmaskningsrutinerna och vaccinationerna för hästinfluensa!

 

Anmälan

Antalet platser på lägren varierar beroende på ryttarnas storlek och ridvana. Även om lägren är fulla så kan det finnas platser kvar för ryttare som kan rida A-ponny, stor häst eller har egen ponny/häst. Hör av dig till oss för mer information, info@savaridcenter.se eller Nina 0733-60 60 69.

 

Anmälan sker via den här hemsidan. 
Vi fakturerar anmälningsavgift och ridlägeravgift.

Uppgifter

Säva Ridcenter AB

Adress:
Säva Gård 749 63 Örsundsbro

Telefon:

Mobil:
0733-60 60 69

Fax:

E-post:
info@savaridcenter.se

Hemsida:
http://www.savaridcenter.se

Arrangör:

Ridlägeransvarig:
Nina Brunstedt