Följ Skogslottens Ridläger Hemsida Facebook Instagram

Skogslottens Ridläger

Skogslotten är en hästgård belägen strax utanför Norrköping. Utsedd till Årets Ridskola av Svenska Ridsportförbundet 2018!

Anläggningen:

Skogslotten är en hästgård strax utanför Norrköping. På gården får Du tillgång till 2 ridhus, 20x50 m samt 20x 80 m och 2 utebanor med fibersand samt en gräsbana med terränghinder. Vi har ca 40 ponnyer och hästar som även på vintern står uppstallade på gården. Tar man med sig egen häst så finns ett mobilt stall med 22 boxar. 
I Skogslottens lägerby finns det stugor med 4 - 6 bäddar, ett servicehus med duschar och toaletter samt "Krubberiet" som är ett nybyggt restaurangkök med matsal. För varma sommardagar finns också en pool. Gården ligger i lantlig miljö med härlig ridterräng runt omkring.

Ridskolestall 2 st ett för de mindre ponnyerna med 20 platser samt ett byggt 2017 med plats för 20 hästar och ponnyer

Förläggningen sker i 4 - 8 bäddsstugor i anslutning till vår matsal, servicehus samt pool.

Förläggningen sker i 4 - 8 bäddsstugor i anslutning till vår matsal, servicehus samt pool.

Poolen är mycket uppskattad och använd under sommaren för svalkande bad efter varma ridpass.

Poolen är mycket uppskattad och använd under sommaren för svalkande bad efter varma ridpass.

Bra tillgång till olika ridmiljöer

Skogslotten har två stora ridbanor samt 2 ridhus och tillgång till bra ridterräng i skogen. På den stora gräsbanan finns dessutom terränghinder att träna på.

Vi har även en stor gräsbana där vi kan hoppa på bank, pullvermanngrav och andra fasta hinder.

Vi har även en stor gräsbana där vi kan hoppa på bank, pullvermanngrav och andra fasta hinder.

Skogslotten kan erbjuda flera olika ridlägeralternativ:

Dagridläger:

För barn från 6 -12 år. 6 dagar från måndag- lördag. Vi rider på Skogslottens Shetlands- eller B-ponnyer. Vill du ta med egen ponny går det utmärkt!  Dagarna startar kl. 8.30 och slutar kl. 17.00 varje dag. Barnen rider 2 pass per dag samt hinner med stallpyssel, teori, lekar och bad i poolen.  Två barn delar på en ponny. Ponnyerna går i på bete i närheten av Skogslotten så varje morgon och kväll hämtar vi och lämnar ponnyerna i beteshagen. Då turas barnen om att rida barbacka dit eller hem. Lunch och fika ingår. Sista dagen är det avslutning för föräldrar och anhöriga kl. 15.00 där barnen har satt ihop en uppvisning.


Förkunskaper:
Barnen bör vara vana att rida själva utan ledare i skritt och trav.
Vi delar in i grupper så att det även passar för barn med mer erfarenhet.

Teori på stallbacken

Teori på stallbacken

På tur i gröngräset

På tur i gröngräset

Skönt med ett svalkande bad efter ridturen!

Skönt med ett svalkande bad efter ridturen!

På väg till hagen där ponnyerna betar under natten!

På väg till hagen där ponnyerna betar under natten!

Gymnkhana med vår nordsvensk IRK

Gymnkhana med vår nordsvensk IRK

Ponnryttare på banken

Ponnryttare på banken

Rid och Träningsläger med helpension

För barn och ungdomar från 7 - 18 år på Skogslottens ponnyer eller med egen ponny/häst för dig som vill utveckla din Din ridning i dressyr, hoppning och fälttävlan. Frukost, lunch, fika och middag ingår.
Två pass ridning per dag samt teori och praktiska övningar. På dessa läger står undervisningen i centrum för att du ska lära dig så mycket som möjligt. Undervisningen sker i  grupper efter ålder, utbildningsståndpunkt och träningen kan anpassas till varje ekipages önskemål. Lägren brukar avslutas med dressyrprogramsridning och hopptävlingar. Teorin består oftast av praktiska övningar som longering, tömkörning, körning med häst och vagn mm.
Utöver detta kopplar vi av med bad, lekar, tävlingar och fritidsaktiviteter

Familjeläger

Vecka 28 erbjuder vi ett familjeläger där hela familjen kan delta. Vi delar in i grupper vid ridningen efter ålder och förkunskaper och har aktiviteter utöver ridningen som passar både vuxna, barn och ungdomar. Vi försöker att sy ihop ett så komplett program som går efter deltagarnas önskemål. Vill man haka på familjen utan att rida så går det också bra. Ring för prisuppgift i detta fall.  Det finns lekpark, kaniner mm. för småsyskon. Du kan välja på att boka hel veckan från söndag till söndag eller välja 4 dagar i början eller slutet av veckan.

 

Här tränar vi på att hoppa bank

Här tränar vi på att hoppa bank

Hoppning på träningsläger

Hoppning på träningsläger

Avslutning på träningslägret

Avslutning på träningslägret

Träning på terrängbanan

Träning på terrängbanan

Vuxenridläger

Skogslottens vuxenläger har under många år varit en given succé. Åldern brukar variera från 18 år och upp till 70! Här har vi många trogna elever som varit hos oss upp till 25 år i rad!!

Sommaren 2019 har vi vuxenridläger v. 30 och 31

Förkunskaperna kan variera något men vi delar alltid in i grupper och kan därför ta emot elever med lite mindre rutin och upp till ryttare med lång ridvana. Förmiddagarna brukar bestå av dressyrpass och eftermiddagarna är valbara med dressyr, hoppning eller uteritt. Många kommer med egna ponnyer eller hästar och vi har ett antal D-ponnyer och ridhästar att låna. Ring gärna innan och fråga om du inte har egen häst så att vi vet att vi kan erbjuda något passande.

Vi brukar också utöver de ordinarie ridpassen hinna med att rida dressyrprogram samt ha några teoripass efter elevernas önskemål under veckan.

På kvällarna har vi gemensam 3-rättersmiddag och en härlig gemenskap.

Är träningsvärken hård finns möjlighet att köpa till massage. Utbildade massörer från "Tjejernas Athena" i Norrköping kommer då till oss och masserar. Zumba och vattengympa har vi hunnit med vissa veckor under sommaren. Sidoaktivteterna kan variera lite efter lägerdeltagarnas önskemål.

Dressyrpass på vuxenridlägret!

Dressyrpass på vuxenridlägret!

Prisbordet till avslutningen

Prisbordet till avslutningen

Prisutdelning på avslutningen.

Prisutdelning på avslutningen.

Våra ponnyer och hästar

Våra ponnyer och hästar arbetar vintertid på vår ridskola och är väl fungerande i ridskoleverksamheten och vana vid både nybörjare och mer avancerade ryttare. Vi har även i flera år haft ett fint samarbete med Söderköpings Ryttarsällskap där vi haft möjlighet att låna in deras fina ridskoleponnyer och hästar vid behov. Vi kan erbjuda ponnyer från Kat A (shetlandsponnyer) till kategori D (Cirka 148 cm höga). Ponnyerna är välutbildade och många tävlas regelbundet i dressyr och hoppning.
Ridhästarna är halvblod av sporttyp och även de tävlas under året.
På vår hemsida kan du läsa mer om våra hästar:
www.skogslotten.com

 

 

 

 

Egen ponny/häst

På samtliga läger kan Du ta med egen ponny eller häst. De får bo i box i mobila stallar "Suxbox". Hästarna har möjlighet att gå i  mindre rasthagar. Strömedel (spån) samt hösilage ingår men Du tar med eget kraftfoder. Skåp/Låda att förvara Din utrustning i är också bra att ta med.
Vill du ta med två hästar tillkommer en extra avgift på 500 kr/ponny.

Arrangörer och kvalitetsgaranti

Skogslotten drivs av  Anita och Stefan Jonsson som startade och har drivit Skogslottens ridskola och ridlägerverksamheten sedan 1998. Skogslotten är i dag Östergötlands största ridskola och vårt mål är att kunna bedriva trevlig lägerverksamhet i en familjär miljö. Anita har lång erfarenhet av ridskola och ridläger sedan många år tillbaka och Stefan är den som ser till att anläggningen är i ordning.

Vi är anslutna till Resegarantilagen vilket ger dig en säkerhet för att du får pengar tillbaka ifall vi skulle bli tvungna att ställa in.

Vi har ansvarsförsäkringar för alla våra deltagare. Är du med i en ridklubb ansluten till Svenska Ridsportförbundet så ingår en olycksfallsförsäkring som täcker olyckor även om du är på vår anläggning. Är du inte medlem i en ryttarförening bör du se till att du har en egen olycksfallsförsäkring.

Vi har ett nära samarbete med Skogslottens Ryttarförening som innebär att anläggningen regelbundet är kontrollerad av Svenska Ridsportförbundets besöksverksamhet, vilket innebär att anläggningen har fått de kvalitetsmärkningsskyltar som finns inom förbundet.

Gården är via LRF och Länsförsäkringar klassad som "Säker hästgård" och "Säker hästverksamhet"

Vi har samtliga myndighetstillstånd såsom:
§ 16 tillstånd vad gäller djurhållning från länsstyrelsen, tillstånd för logi och livsmedelshantering från Miljö och hälsa samt godkända och genomgångna rutiner vid brand.

Ridlärare

Anita Jonsson             Svensk Ridlärare Level 3 (Svensk Fellow)
Nina Mäkinen             Svensk Ridlärare Level 2
Madelene
Lööf            Svensk Ridlärare Level 2
Marie Nyman             Utbildad Ridlärare Level 2

Johanna Jonsson        Svensk Ridlärare Level 2, Diplomerad Unghästutbildare samt C-tränare i hoppning.
Camilla Tholf              Svensk Ridlärare Level 2
Molly Lundell             Utbildad Ridlärare Level 1


Vår målsättning är att samtliga ridlärare ska vara välutbildade samt att vi har duktiga ungdomsledare på samtliga läger.

I köket har vi alltid en en kock anställd. Vi är vana vid att ta emot elever som behöver specialkost

Uppgifter

Skogslottens Ridläger

Adress:
Skogslotten 1 605 99 NORRKÖPING

Telefon:
011-33 90 24

Mobil:
070-300 19 90

Fax:

E-post:
info@skogslotten.com

Hemsida:
www.skogslotten.com

Arrangör:
Anita och Stefan Jonsson

Ridlägeransvarig:
Anita Jonsson