Följ Taffsnäs Fjordhästridläger Facebook

Taffsnäs Fjordhästridläger

Vår ordinarie hemsida är under uppbyggnad så all info om lägret hittar ni här! Skrolla ner för att se all info om vad man bör ha med sig till lägret

 

Ridläger för alla med eller utan ridvana, från ålder 8 - ca 16 år. Ridverksamheten har funnits sedan 1963. Vi har en mycket bra anläggning, god mat och vackra omgivningar. Vi har lugna välutbildade hästar och duktiga ridlägerledare.

Vi finns 7 mil söder om Stockholm
Välkommen till vår 55
:e ridlägersommar 2018

Extra

Vi hyr ut våra valacker under tiden 14 augusti tom 10 juni. Kom hit och prova ut din häst under juli månad.

Timridning för familjer, kompisgäng samt företag.

Stugor uthyres sommar och året runt med tillgång till fiske.
Vi har lokal för fest & bröllop.

RIDLÄGERPERIODER 2018(Vårt 55:e år)

 

Läger 1: 15 juni - 21 juni (7dgr)

 

Läger 2: 26 juni - 3 juli    (8dgr)

 

Läger 3: 4 juli -     10juli   (7dgr) 

 

Läger 4: 18 juli -   25 juli  (8dgr)

 

Läger 5: 27 juli -   3 aug   (8dgr)

 

Läger 6:  5 aug -    12 aug (8dgr)

OBS: För att delta på våra ridläger får man inte väga över 80kg.

 

Lägeravgifter - inkl moms

7-dagar: 6200:-

8-dagar: 6500:-

Föranmälningsavgift på 2000:- OBS! skall betalas in i samband med insänd anmälningsblankett för att plats ska garanteras. Resterande summa ska betalas innan lägerstart (ta med kvitto).
Inbetalning till: Bg- 703-4333  

 

Vi tar emot en grupp nybörjare på period 3, 4 juli-10 juli. Övriga elever på denna period ska ha minst 1- års ridvana.


Ankomstdagen – är du välkommen mellan 11.00-13.00.
13.00 fika. 17.00 middag, 20-21.00 korvgrillning.

Avslutningsdagen – Uppvisning kl 11.30 därefter fikar eleverna och åker hem ca 14.00

 

Taffsnäs är beläget 9 km från Gnesta, ca 7 mil söder om Stockholm.

 

Vägbeskrivning:

Från Gnesta: Kör förbi tågstationen och efter Granngården sväng Höger in på Mariefred/Vängsö/Södertuna Slott. Efter ca 7km ser du vår skylt (Taffsnäs gård 3) sväng Vänster.

 

Från Strängnäs: Avfarten till Mariefred-åk mot Gnesta ca 2,7mil. Mitt i en kurva med uppförsbacke står vår skylt (Taffsnäs gård 3) sväng Höger.

 

Ridlägeranläggningen: Är trivsamt ordnat i en av gårdens flyglar, fördelat på 6 rum där man bor från 4 - 8st och ligger i naturskön anslutning till Storsjön där vi har egen badplats.

 

Lägerdeltagare: Vi tar emot ca 25 elever från 8 år och uppåt och du bör ha minst ett års ridvana med undantag för någon lägerperiod där vi även har en nybörjargrupp.

Eleverna delas in i grupper med likartad kunnighet.

 

Måltider: Du får frukost, lunch, fika, middag och kvällssmörgås. Detta betyder att du inte går och lägger dig hungrig.

 

Utrustning: Godkänd ridhjälm och säkerhetsväst är obligatorisk vid all ridning. Du bör också ha handskar och bra ridskor eller stövlar. Det behövs ombyteskläder till måltiderna då vi inte har ridkläder på oss. En annan nödvändighet är ett rejält regnplagg, baddräkt och handduk. Kom ihåg att tvätta era ridkläder och stövlar/skor om ni varit i andra stall!!

 

Tag även med: Underlakan, påslakan och örngott. Tag även med ett hänglås så du kan låsa in pengar och värdesaker i ditt skåp. Låsets reservnyckel lägger du i ett kuvert med dittt namn på och lämnar till oss. Tag även med fickpengar, soldkyddskräm och plåster mm..

 

Rykthink: Du tar med egen rykthink med borstar etc. Kom ihåg att rengöra dom innan du kommer hit pga smittorisk. Det finns även rykthink med alla borstar att köpa för 200kr om man inte har.

 

Ankomstdagen: Sker provridning och tilldelning av häst och grupp etc.

 

Hemresedagen: Avslutningen börjar kl 11.30 med uppvisning för alla föräldrar och vänner, kl 13.00 har eleverna avskedsfika tillsammans medan föräldrar tar med egen kaffekorg.

 

Upplysningar: I samband med anmälan skall föranmälningsavgiften betalas in, vilket garanterar en plats på lägret. Du får inte någon mer info av oss utan är man osäker på något kan man maila oss på: klangestam79@hotmail.com

OBS: Vi ansvarar inte för om värdesaker försvinner, alla värdesaker skall förvaras inlåsta i era skåp, ta helst inte med er ipads.

 

Lägrets målsättning: Är att ordna ett trivsamt och välordnat ridläger med lektion och skogsridning med bad till häst. Vår långa erfarenhet från 1963 är din garanti för att allt skall fungera till belåtenhet. Förutom familjen Klangestam som har huvudansvaret för lägerverksamheten, har vi även duktiga ridlägerledare som genomgått ridledarkurs eller har annan likvärdig utbildning.

 

Så här kan en dag se ut:

08.00: Frukost. 08.45: Hämta hästarna och sen ridning. 11.30: Lunch, därefter är kiosken öppen och om fint väder går vi och badar. 14.00: Fika, därefter hämtar vi hästarna och rider. 17.30: Middag, därefter är det stall, paddock och lägertjänst och många andra roliga  aktiviteter och lekar. 22.00: sovdags. 

 

 

SRR:s: Anmälningssedel gäller i allt övrigt. Ansvarsförsäkring finns.

 

Våra hästar hyrs ut: Efter ridlägret och fram till lägret börjar igen i juni. Välkommen att prova din häst för ev hyra en vinter.

 

Vi säljer även T-shirts med vårt lägeremblem.

 

KOM OCH FIRA 55-ÅRSJUBILEUM ME DOSS I ÅR!!

 

 

 

NI ÄR ALLA HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

Hälsar hela familjen Klangestam.

 

Börje Klangestam var en av stiftarna till sveriges ridlägerarrangörers riksförbund-SRR och var förbundsordförande i 20 år.

Detta garanterar att vi i alla avseenden bedriver en mycket seriös verksamhet, då övriga familjen fortsätter i samma anda.

 

klangestam79@hotmail.com

 

www.taffsnas.se

 

Mobil: Terese Klangestam 070-7771067 (1:a hand)

eller Jan Klangestam 070-6973330

 

Uppgifter

Taffsnäs Fjordhästridläger

Adress:
Taffsnäs Gård 646 91 GNESTA

Telefon:

Mobil:
070-697 33 30 (Janne), 070-777 10 67 (Terese)

Fax:

E-post:
klangestam79@hotmail.com

Hemsida:

Arrangör:
Fam Klangestam Taffsnäs Jordbruk

Ridlägeransvarig:
Jan Klangestam