Följ Taffsnäs Fjordhästridläger Facebook Instagram

Taffsnäs Fjordhästridläger

Vår ordinarie hemsida är under uppbyggnad så all info om lägret hittar ni här! Scrolla ner för att se all info om vad man bör ha med sig till lägret

 

Ridläger för alla med eller utan ridvana, från ålder 8 - ca 17 år samt ett läger för enbart vuxna. Ridverksamheten har funnits sedan 1963. Vi har en mycket bra anläggning, god mat och vackra omgivningar. Vi har lugna välutbildade hästar och duktiga ridlägerledare.

Vi finns 7 mil söder om Stockholm
Välkommen till vår 58
:e ridlägersommar 2021

 

Lägrets målsättning: Är att ordna ett trivsamt och välordnat ridläger med lektioner och skogsridning med bad till häst. Vår långa erfarenhet sedan 1963 är din garanti för att allt skall fungera till belåtenhet. Förutom familjen Klangestam som har huvudansvaret för lägerverksamheten, har vi även duktiga ridlägerledare som genomgått ridledarkurs eller har annan likvärdig utbildning.

 

Så här kan en dag se ut:

08.00: Frukost. 08.45: Hämta hästarna och sen ridning. 11.30: Lunch, därefter är kiosken öppen och om fint väder går vi och badar. 14.00: Fika, därefter hämtar vi hästarna och rider. 17.30: Middag, därefter är det stall, paddock och lägertjänst och många andra roliga  aktiviteter och lekar. 22.00: sovdags. Vi har en dag på lägret som vi kallar vilodag då hästarna inte går lika hårt. Där kan vi ha aktiviteter så som rykttävling, voltige, köra häst och vagn, långritt till häst etc. Typ av aktivitet varierar mellan lägren beroende på väder och ledarnas upplägg.

RIDLÄGERPERIODER 2021 (Vårt 58:e år)

 

Läger 1: 16 juni - 23 juni   (8dgr)

 

Läger 2: 29 juni - 6 juli   (8dgr)

 

Läger 3:  7 juli   -   14 juli   (8dgr) 

 

Vuxenläger: 15 juli - 18 juli (4dgr)

 

Läger 4: 25 juli -   31 juli  (7dgr)

 

Läger 5:  1 aug  -   8 aug   (8dgr)

 

Läger 6:   9 aug -   15 äug (7dgr)

 

Vi har ett vuxenridläger under perioden 15 juli - 18 juli. Där krävs att man kan rida kontrollerat i samtliga gångarter. 

OBS: För att delta på våra ridläger får man inte väga över 80kg. Mindre undantag kan göras på vuxenridlägret. Kontakta oss i så fall innan anmälan.

 

Lägeravgifter - inkl moms

7-dagar: 6900:-

8-dagar: 7100:-

Vuxenridläger 4-dagar 5500:- (detta läger har andra tider som meddelas i samband med bokning)

Föranmälningsavgift på 2000:- OBS! skall betalas in i samband med insänd anmälningsblankett för att plats ska garanteras. Resterande summa ska betalas innan lägerstart (ta med kvitto). Inbetalning till BG:5379-0317  

 

Lägerdeltagare: Vi tar emot ca 30 elever från 8 år och uppåt med ridvana enligt info på anmälningssidan.

Eleverna delas in i grupper med likartad kunnighet. Samtliga elever förväntas oberoende av antal års ridvana att kunna rida en snäll häst i samtliga gångarter. Period 4 kan vi ta emot en grupp med något mindre ridvana elever, men de ska åtminstone kunna rida med kontroll i skritt och trav.  Övriga elever denna period samt Period 1 ska ha minst 3 års ridvana. Övriga ridläger gäller minst 2 års ridvana. Elever med kortare ridvana men som rider i alla gångarter kan vara välkomna, men kontakta oss i så fall före bokning. 

 

Måltider: Du får frukost, lunch, fika, middag och kvällssmörgås. Detta betyder att du inte går och lägger dig hungrig. Vi serverar husmanskost med vegetariskt alternativ för de som föranmäler detta, samt laktosfri dryck/smör vid behov. Vid glutenintolerans, kraftig laktosintolerans (dvs. tål ej mjölk i tillagad mat) eller kraftiga allergier som påverkar de flesta måltider tillkommer extra kostnad pga. kostsamma livsmedel (Glutenintolerans +300kr, Laktosfri lagad mat +200kr). Alternativt kan man ta med egna färdiglagade måltider. Vegankost erbjuds ej men egna måltider kan tas med. Kontakta oss angående detta på e-post. Eventuella koständringar från bokningsdatum fram till lägerstart MÅSTE meddelas senast 1 vecka innan lägret börjar. I annat fall debiteras extra kostnad.

 

Utrustning: Godkänd ridhjälm och säkerhetsväst är obligatorisk vid all ridning. Du bör också ha handskar och bra ridskor eller stövlar. Det behövs ombyteskläder till måltiderna då vi inte har ridkläder på oss. En annan nödvändighet är ett rejält regnplagg, baddräkt och handduk. Kom ihåg att tvätta era ridkläder och desinficera stövlar/skor om ni varit i andra stall!

 

Tag även med: Underlakan, påslakan och örngott. Tag även med ett hänglås så du kan låsa in pengar och värdesaker i ditt skåp. Låsets reservnyckel lägger du i ett kuvert med ditt namn på och lämnar till oss (om ni inte har kodlås). Tag även med fickpengar (vi tar SWISH), soldkyddskräm och plåster m.m.

 

Rykthink: Du tar med egen rykthink med borstar etc. Kom ihåg att rengöra dom innan du kommer hit p.g.a smittorisk. Samtliga ryktsaker desinficeras under ankomstdagen. Det finns även rykthink med alla borstar att köpa för 250kr om man inte har. Meddela gärna på anmälningssedeln om ni önskar köpa detta för att säkerställa att vi har tillräckligt många. Det går även bra att maila i efterhand. 

 

Vi säljer T-shirts och kepsar med vårt lägeremblem.

 


Ankomstdagen – är du välkommen mellan 11.00-12:30. 13.00 är det fika. 17.00 middag, 20-21.00 korvgrillning. Om ni kommer tidigt är det bra att ta med lättare lunch. Vid välkomstfikat serveras smörgåsar och fikabröd. På ankomstdagen sker provridning och tilldelning av häst och grupp etc. 

 

Avslutningsdagen – Uppvisningen börjar kl 11.30, se till att vara här i god tid innan. Därefter fikar eleverna och åker hem ca 14.00. Föräldrar får gärna ta med egen fikakorg. 

 

Ridlägeranläggningen: Är trivsamt ordnat i en av gårdens flyglar, fördelat på 7 rum där man bor från 3 - 8st och ligger i naturskön anslutning till Storsjön där vi har egen badplats. 

 

Upplysningar: I samband med anmälan skall föranmälningsavgiften betalas in, vilket garanterar en plats på lägret. Du får inte någon mer info av oss utan är man osäker på något kan man maila oss på: taffsnasridlager@gmail.com

 

OBS: Vi ansvarar inte för försvunna värdesaker. ALLA värdesaker skall förvaras inlåsta i era skåp, ta helst inte med er ipads.  

 

Barn med diagnoser: Om ditt barn har en diagnos eller sjukdom som vi behöver känna till, hör av er till oss i god tid före lägerstart. Vi förutsätter att ditt barn fungerar såpass självständigt att hen kan vara i lägermiljö med de fysiska och psykiska påfrestningar det kan innebära. Behöver ditt barn en resurs i skolan är det mycket möjligt att det behövs även här. Vi har totalt 5-6 ledare på drygt 30 elever, så det säger sig självt att vi inte har personalresurser för detta utan att det stör vistelsen för övriga elever. Även om våra ledare är mycket duktiga i konflikthantering elever emellan har de inte utbildning i specialpedagogik. 

 

SRR:s: Anmälningssedel gäller i allt övrigt. Ansvarsförsäkring finns.

 

 

Taffsnäs är beläget 9 km från Gnesta, ca 7 mil söder om Stockholm.

 

Vägbeskrivning:

Från Gnesta: Kör förbi tågstationen och efter Granngården sväng Höger in på Mariefred/Vängsö/Södertuna Slott. Efter ca 7km ser du vår skylt (Taffsnäs gård 3) sväng Vänster.

 

Från Strängnäs: Avfarten till Mariefred-åk mot Gnesta ca 2,7mil. Mitt i en kurva med uppförsbacke står vår skylt (Taffsnäs gård 3) sväng Höger.

  

 

 

 

NI ÄR ALLA HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

Hälsar hela familjen Klangestam.

 

Börje Klangestam var en av stiftarna till sveriges ridlägerarrangörers riksförbund-SRR och var förbundsordförande i 20 år.

Detta garanterar att vi i alla avseenden bedriver en mycket seriös verksamhet, då övriga familjen fortsätter i samma anda.

 

taffsnasridlager@gmail.com

 

Mobil: Terese Klangestam 070-7771067 (1:a hand)

eller Jan Klangestam 070-6973330

 

 

Extra

Vi hyr ut våra valacker under tiden 15 augusti tom 10 juni. Kom hit och prova ut din häst under juli månad.

Timridning och körturer för familjer, kompisgäng samt företag med eller utan ridvana. 

Stugor uthyres sommar och året runt med tillgång till fiske. 
Vi har lokal för fest & bröllop.

 

Uppgifter

Taffsnäs Fjordhästridläger

Adress:
Taffsnäs Gård 646 91 GNESTA

Telefon:

Mobil:
070-697 33 30 (Janne), 070-777 10 67 (Terese)

Fax:

E-post:
taffsnasridlager@gmail.com

Hemsida:

Arrangör:
Fam Klangestam Taffsnäs Jordbruk

Ridlägeransvarig:
Jan Klangestam